Ze is waarschijnlijk een van de bekendste actrices aller tijden: Norma Jean Baker, beter bekend als Marilyn Monroe. Met haar bekende blonde kapsel en zwoele blik stal ze menig mannenhart. De actrice werd bekend door haar rollen als ‘dom blondje’ in Some Like It Hot (1959) en The Seven Year Itch (1955).

Iconisch
Ze trouwde drie keer, waaronder met de beroemde honkballer Joe DiMaggio en toneelschrijver Arthur Miller. Monroe overleed in 1962 op 36-jarige leeftijd aan een overdosis van slaappillen, alhoewel er verschillende complottheorieën zijn dat Monroe werd vermoord.

Monroe was overduidelijk een van de bekendste mensen uit haar tijd en werd daardoor veel gefotografeerd. Een hoop foto’s van de Amerikaanse legende gaan bij veilinghuis Julien’s onder de hamer. Monroe werd onder anderen vastgelegd door George Barris, Joseph Jasgur en Bruno Bernard, die dankzij hun foto’s van The Blonde Bombshell beroemd werden.

Online veiling

Voor hoeveel de foto’s uiteindelijk worden verkocht is niet bekend, maar fotograaf Douglas Kirkland zei dat hij ervan uit ging dat zijn foto’s ongeveer $90.000 dollar op moeten leveren. De veilig wordt online gedaan en er kan geboden worden tot en met 26 maart. Hieronder vind je de foto’s die worden geveild. Open Full Screen, zodat je de foto’s het best kan zien.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest