De plaatselijke bevolking van het exotische eiland Bali is niet te spreken over Trump Hotels, het bedrijf waarvan president Donald Trump de macht aan zijn zoon overdroeg. Er zijn namelijk plannen om er een luxueus zessterrenhotel te bouwen. Niks mee zou je zeggen, maar er is één grote maar. Twee jaar geleden kocht Trump Hotels samen met een Indonesische partner een oud en vervallen hotel, wat ze grondig willen opknappen.

De hoogte van het aankomende verblijf wordt echter hoger dan vijftien meter. Het is in Bali een gebruik om gebouwen nooit groter te maken dan de hoogste Hindoestaanse tempel Tanah Lot, die op een hoogte van vijftien meter staat. Dan loop je het risico om de Goden boos te maken. Iets wat in Bali – waar 80% van de bevolking hindoestaans is – zeer serieus wordt genomen en als kwetsend wordt ervaren.

Het is dan ook geen verrassing dat ze not amused zijn met de plannen van Trump Hotels, die een groot resort naast de tempel willen bouwen. Met uniek uitzicht en dito locatie zou het volgens Trump Hotels ideaal zijn om het eiland Bali ‘luxe naar een nieuw niveau te brengen.’ Naar verluidt zou de bouw volgend jaar starten.

Bali-Trump-Hotels-Tanah-Lot (2)

Grote zorgen

I Gusti Ngurah Sudiana van Parisada Hindu Dharma Indonesia, de grootste organisatie voor hindoestanen, ziet het plan niet zitten. ‘Dingen die te maken hebben met de heiligheid van de tempel liggen hier zeer gevoelig.’ Hij is daarmee niet de enige. Ook één van de landbouwers van het omliggende gebied (Kadek Sudiasi) ziet het niet zitten om eventueel extra land af te staan, wat de prijs ook is. ‘Ik wil zelfs uitbreiden en het land aan mijn kinderen geven. Geld kan je overal verdienen, maar land niet. Daar is maar zo veel van. Zeker als het om vruchtbare grond gaat.’

Bron: hln.be

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest