Ze hoeft niet per se de nieuwe Beyoncé te worden, maar als Rochelle Perts zo doorgaat is de kans groot dat we haar kwijtraken aan het buitenland. Al heeft ze nog genoeg te leren. ‘Het is moeilijk om mijn privéleven van mijn artiestenleven te scheiden.’

Tekst Jeroen Jansen, fotografie Ruud Baan, visagie Ed Tijsen, styling Kim Keizer, assistent fotografie Zenith Schmitz

Zingen begon als een hobby, maar wanneer Rochelle Perts op haar zeventiende besluit het serieus aan te pakken, volgen de successen elkaar snel op. Ze wint X Factor, scoort haar eerste gouden plaat met ‘No Air’, brengt haar eerste album uit, werkt samen met onder andere Yellow Claw en sleept niet zo gek lang geleden nog ‘ns een gouden plaat in de wacht met haar single ‘All Night Long’. “Voor je aan zo’n talentenjacht meedoet, denk je te weten dat dit helemaal is wat je wilt doen. Eenmaal in de liveshows kom je er pas achter of artiest zijn iets is wat je écht wilt,” verklaart de 23-jarige zangeres als we haar vragen of ze met de kennis van nu nog ‘ns mee zou doen aan een show als X Factor.
Plankenkoorts heeft de jonge zangeres nog nooit gehad, buikpijn of een lichte hoofdpijn door de zenuwen voor een optreden wel. “Dat heeft me nooit tegengehouden om het podium op te gaan. Die nervositeit heb ik altijd al gehad en het lukt me niet altijd om het van me af te schudden als ik er eenmaal sta. Ik kan ook nog groeien in het contact maken met het publiek. Ik durf namelijk nog niet zo goed te praten met m’n toehoorders. Dat wordt te persoonlijk. Het liefst zou ik mijn ding op het podium doen zonder iets te moeten zeggen.”

Ondanks je verlegenheid ging je voor een schaars geklede shoot in JFK. Waarom? “Het is niet dat ik al mijn hele leven droom van een sexy fotoserie, maar ik vind het leuk om fotoshoots te doen. Daarbij heb ik al een paar keer eerder met fotograaf Ruud Baan gewerkt. Dan heb je al een bepaalde vertrouwensband met zo iemand en is de stap minder groot.”

rochelle-perts-sexy-jfk-03

Ben je trots op je lichaam? “Niet per se trots, maar tevreden. Ik ben een vrouw van 23 en heb niks te klagen over mijn lichaam. Al zou ik best wat grotere borsten willen dan ik nu heb, ze zijn vrij klein. Ik sta dan ook open voor een borstvergroting…

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest