De film Onze Jongens draait inmiddels een goede week in de bioscopen en hoofdrolspeler Jim Bakkum kan op flink wat positieve reacties rekenen van vrouwelijk Nederland. En vrouwelijk Amerika, want ook aan de andere kant van de plas vallen dames massaal in katzwijm voor het afgetrainde lichaam van onze Jim. Letterlijk onze Jim, want de ster schittert in de huidige editie van JFK.

Fotografie René Kramers, styling Tricja Styling, grooming Erika Nuijten@ Angelique Hoorn mngm., model Jim Bakkum, met dank aan Pactum Studio

Onze Jongens wordt stilletjes gezien als de Nederlandse adaptatie van Hollywood-hit Magic Mike. Word je voor een dergelijke film gecast, dan weet je als acteur dat je rol letterlijk weinig om het lijf gaat hebben. Voor Jim een stap buiten zijn comfortzone. “Tijdens de tweede training zette choreograaf Vincent Vianen z n assistent op een stoel en zei: ‘Doe je ding maar.’ Ik moest haar een lapdance geven, het engste moment van die hele periode,” weet de 29-jarige acteur.

Gaat deze film je bombarderen tot lustobject? “Daar ben ik niet zo bang voor. Zolang de reacties positief zijn, maakt het mij niet uit of dat komt omdat mensen mijn kont goed vinden of doordat ze me een goede acteur vinden. Ik vond het te gek om deze film te maken en als mensen ervan kunnen genieten, op welke manier dan ook, ben ik al blij.”

Ben je over grenzen heen gegaan? “Ja, ik ben extreem over mijn grenzen gegaan. Als je voor het eerst staat te strippen en te dansen, heb je geen idee hoe dat eruitziet. Ik heb meer gedurfd dan ik dacht en mezelf ook verbaasd met wat ik kan en hoe het eruitziet op film. Ik dacht dat ik heel houterig zou dansen, dat viel best mee!”

Je hebt keihard getraind om je lichaam klaar te stomen voor deze rol. “Klopt, van oktober 2015 tot juni 2016 heb ik drie tot vier keer per week getraind. Eerst moest ik acht kilo aankomen, toen dat eenmaal gebeurd was, ben ik calorieën gaan schrappen. Toen ging het ineens snel. Goede voeding is echt alles als je in shape wilt komen. Op het einde van mijn schema zat ik op 1800 calorieën per dag. Dan krijg je binnen wat je nodig hebt, maar je vetpercentage zakt als een gek. Ik vond het bizar om te zien dat je een lichaam zo planmatig kunt boetseren.”

Kun je het iedere man aanraden om één keer in z’n leven zo fit te zijn? “Zeker, ik denk dat iedere man hier gelukkig van wordt. Hoewel, niet van het minder eten. Ik hou veel van lekker eten, dus ik moest een vast schema samenstellen waar ik me goed aan kon houden, zodat er niks mis kon gaan.”

Dat is je gelukt? “Ik ga niet liegen, af en toe heb ik een pizza besteld of sushi gegeten. Maar dat kan best, zolang je het niet iedere week doet. En snoepen moet je helemaal niet doen. Oh man, wat was het moeilijk om alles te laten staan.”

Klik op de Blendle-button voor het volledige interview en meer beeld.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest