Hij noemt zichzelf een keiharde moderne impressionist. De Renoir van Amsterdam. En of je het daar nu mee eens bent of niet, Selwyn Senatori heeft zeer zeker een eigen stijl neergezet. Maar wie ís hij eigenlijk? 24 uur op pad met de best verkopende kunstenaar van Nederland. ‘Ik heb geen zin in die discussie over wat kunst is en wat niet. Fok dat.’

Tekst: Marcel Langedijk, fotografie: Marc Deurloo

8:00
Daar zit ‘ie, Selwyn Senatori, de kleine grote kunstenaar. Hij is rustig, relaxt, net uit bed, heeft een bril op, leest wat in de Volkskrant, drinkt koffie en eet twee crackers met kipfilet en avocado. Naast hem: zijn muze, zijn meisje, de vrouw met de meest getekende billen, borsten en benen van Nederland. Irene heet ze, een ravissante schoonheid van 25 jaar oud. Ze is een kop groter dan Selwyn en ze is criminoloog.
We zijn bij het stel thuis, in hun onlangs aangekochte woning aan het water. De locatie mag niet vermeld worden. Je weet het maar nooit, nietwaar, ‘met al die gekken’. Het duo is inmiddels drie jaar bij elkaar en herejezus op een hobbelpaard, wat houdt hij van die vrouw, vertelt Selwyn. Iedereen mag dat weten, want hij is fucking romantisch, immers. Dat spat ervan af, niet alleen op Selwyns doeken, niet alleen op z’n Instagram-account, ook hier, thuis.
Heel anders dan vroeger, de tijd dat hij nog getrouwd was. Praat ‘ie liever niet over. “Het is allemaal zo cliché, maar dat was klaar. Ik heb een behoorlijke tijd van mijn leven met mijn ex doorgebracht, ze heeft me twee prachtige kinderen geschonken, maar het hield op, het was eindig. Lidewij Edelkoort noemt relaties een soort telefooncontracten; ze duren een paar jaar en dan kijk je weer eens verder.”
Liever praat hij over Irene. “Ik kwam haar tegen en dat was liefde op het eerste gezicht. Ik heb er zelfs boeken over gekocht, want ik vertrouwde die shit niet. Bestond dit wel? Leuke bijkomstigheid is dat ze er heel goed uit ziet.”
Het leeftijdsverschil – de artiest zelf is 43 – en noemt hij ‘ook weer zo’n midlifecrisiscliché’, maar Irene is een stuk slimmer dan hij, zegt Selwyn, en veel volwassener dan haar leeftijd doet vermoeden. “Daardoor zitten we op dezelfde golflengte. Ik kan alles met haar delen. Dat heb ik in mijn leven nog niet gehad.” Geldt ook voor Irene, die net als Selwyn knabbelt op een cracker met kipfilet, maar dan met sambal, ‘want Irene is heet’, aldus Selwyn. Ze lachen en Irene vertelt: “Op het moment dat we bij elkaar in de auto stapten, was het raak. Een gevoel… alsof er niemand anders meer was. Heel romantisch en heel cliché en waarschijnlijk moeten mensen nu kotsen, maar het was echt zo.”
Dat was drie jaar geleden, de periode dat Selwyn nog de rockgod uithing. Hij zegt dat jij hem rustiger hebt gemaakt, Irene. Is dat zo?
“Ik vond hem in het begin wel een beetje te wild. Behalve als hij de kinderen had, maar dan zat hij brak op de bank. Een beetje too much, het mocht van mij wel wat gedoseerder. Om een relatie met zo iemand te hebben… daar ben ik veel te braaf, te verantwoordelijk en te Limburgs voor. Ik denk dat we elkaar uiteindelijk een beetje tegemoet zijn gekomen: ik werd iets wilder, Selwyn wat rustiger. Daardoor is het nu helemaal goed.”

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest