Wat hebben blowen, LARP en het Nederlands elftal met elkaar te maken? Helemaal niks, maar deze en andere steekwoorden leggen we Ronnie Flex (25) voor in onze onconventionele rubriek: De Wereld Volgens.

Tekst Jeroen Jansen, fotografie Rik Romkes

Gamen
“Als je me mijn PlayStation afneemt, word ik gek. Ik ben een gamer en als ik eenmaal bezig ben, dan gaat alles langs me heen. Mijn oom schreef vroeger recensies voor een gameblad, daardoor had hij altijd alles staan, met de nieuwste spellen. Binnen de familie ben ik de enige jongen, dus als ik bij mijn oom was, lag mijn focus volledig op gamen. Dat heb ik meegenomen naar mijn volwassen leven. Ik ben een 25-jarige man die soms nog steeds een elfje is op een paard.”

Smartphone
“Ik kreeg pas op late leeftijd een dure telefoon. Toen ik 16 jaar was, kreeg ik altijd de oude telefoons van mijn opa en daar moest ik het mee fixen. Dan had ik een Sony Ericsson tot ik ‘m kwijtraakte, om het vervolgens weer met een Alcatel te moeten stellen. Ik ben blij dat ik nu kan chatten en op Instagram kan, maar echt belangrijk is het niet voor me.”

Sexting
“Zulke shit zou ik nooit doen, ik ben veel te bang dat het uitlekt. Ik word natuurlijk gelijk geëxposed. Buiten dat ben ik te introvert om mezelf op zo’n manier te profileren. Mensen zouden sowieso voorzichtiger moeten doen met zulke foto’s en filmpjes delen. Uit zelfbescherming. En dan vooral vrouwen. Voor mannen is het – mits je niet in een relatie zit – minder erg. Je medemannen gaan niet raar naar je kijken. Als je als vrouw ineens naakt op internet staat, gaan andere vrouwen wél anders naar je kijken. Mannen trouwens ook. Wees voorzichtig, achteraf is altijd te laat.”

Social media
“Ik check de hele dag door social media en dan vooral Twitter. Daar lucht ik mijn hart. Als ik me kut voel deel ik dat op Twitter. Daar krijg ik dan vervolgens twintig aardige en opbeurende berichten op terug. Dat helpt me wel. Het zijn er niet veel die reageren, maar het zijn wel altijd dezelfde mensen. Via die weg heb ik iedere dag contact met ze. Een soort appgroep, maar dan op een openbaar platform en met mensen die ik in real life niet ken.”

Extince
“Als je het mij vraagt, zijn Hef en Kempi de Extinces van onze generatie. De hiphop-pioniers van nu. Twee rappers waar ik echt into ben geweest. Ik was fan, checkte alle nieuwe muziek die ze uitbrachten. Ik kende hun teksten uit mijn hoofd en bezocht zoveel shows als ik kon. Zij stonden en staan voor mij nog steeds op een voetstuk.”

Hiphop
“Het is goed gesteld met de Nederlandse hiphop. Het is zelfs een degelijke baan geworden voor veel meer mensen dan, laat ik zeggen, zeven jaar geleden. Er worden platina platen uitgereikt, miljoenen views op YouTube gehaald. Ik denk zelfs dat, als je kijkt naar de cijfers, hiphop op dit moment het populairste genre is in Nederland. Ik heb ook de andere tijd nog meegemaakt, waarin artiesten bijna niets betaald kregen voor een show.”

Ego
“Mijn nieuwe plaat heet Rémi, naar de hoofdpersoon uit het boek Alleen op de Wereld. Ik kan behoorlijk egoïstisch zijn, erg op mezelf gefocust. Mijn moeder zei dat vroeger al tegen me, als ik weer eens iets niet had gedeeld was ik wel had moeten delen. Nu kan ik op mezelf gefocust zijn in de muziek, als ik met een vrouw ben of in het uitgaansleven. Het is een niet zo mooie, maar belangrijke karaktereigenschap van me. Vandaar de albumtitel.”

Auto-Tune
“In Nederland heerst onder sommige mensen een vorm van purisme. Zij vinden dat je vals speelt als je Auto-Tune gebruikt. Je kunt de kritiek erop lezen in de comments onder mijn video’s, maar als je vervolgens kijkt naar het scoreboard met cijfers qua views en streams, gaat het helemaal picobello. Ik vind dat Auto-Tune geaccepteerd moet worden als instrument. En tegen alle mensen die zeggen dat iedereen kan zingen en rijk worden dankzij Auto-Tune, zou ik zeggen: probeer het. Het is een mooie carrière. Je reist veel, kunt vaak uitslapen. Als het zo makkelijk is, doe het!”

Doelen stellen
“Zonder arrogant te willen klinken: alles wat ik ooit wilde bereiken, heb ik bereikt. Mijn doel is nu om het merk Ronnie Flex uit te bouwen, ermee doorrollen forever. En ik zou graag één clip op YouTube willen hebben met honderd miljoen views. Al heb ik maar vier bijzinnen in een track van Pitbull, alles voor die ene video van honderd miljoen.”

 

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest