De bekendste prinses uit het universum is vandaag op 60-jarige leeftijd heengegaan. Actrice Carrie Fisher, voornamelijk bekend als Princess Leia Organa uit Star Wars, belandde vrijdag in het ziekenhuis nadat ze een hartaanval kreeg aan boord van een vlucht van Brussel naar Los Angeles. Helaas werd deze haar vandaag alsnog fataal. Alsof 2016 nog niet genoeg iconen heeft geƫist.

Fishers dochter Billie Lourd maakte het nieuws vanavond via familiewoordvoerder Simon Halls wereldkundig. “Het is met heel groot verdriet dat Billie Lourd bevestigt dat haar geliefde moeder Carrie Fisher is heengegaan om 8.55 uur vanmorgen”, luidt de verklaring. “Ze was geliefd door de wereld en ze zal erg gemist worden. Onze hele familie dankt jullie voor jullie gedachten en gebeden.”

Als Princess Leia schitterde Fisher in de originele drie Star Wars films en in het vorig jaar verschenen zevende deel, The Force Awakens. Daarnaast speelde ze in films als The Blues Brothers, When Harry Met Sally, Hook en Charlie’s Angels: Full Throttle.

Bekijk hier een aantal onvergetelijke Leia-momenten uit Star Wars.

May the Force be with you. Always.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest