Piloot worden is een droom van veel mannen (en vrouwen). Wat is er mooier dan een vliegtuig besturen en prachtige uitzichten bewonderen? De Nederlander Christiaan van Heijst heeft daar wel een antwoord op. Hij is niet alleen piloot, maar maakt ook nog eens de mooiste foto’s vanuit de lucht.

Vliegbrevet

Als kind wilde Van Heijst al piloot worden en op zijn achttiende behaalde hij al zijn vliegbrevet. De 33-jarige werkte voor verschillende bedrijven en kwam in 2006 bij Transavia terecht. Van Heijst vloog passagiersvluchten met een Boeing 737, maar vertrok vier jaar later bij de Nederlandse vliegtuigmaatschappij om te gaan werken bij vrachtvervoerder Cargolux. De Nederlander vliegt voor deze werkgever met heel veel passie de wereld rond om goederen af te leveren.

Prachtige landschappen

Het vliegen is niet de enige passie van deze piloot. Vanuit de cockpit maakt hij ook graag foto’s met zijn Nikon-camera. Op zijn Instagram-account zijn al deze kiekjes van de prachtige landschappen te bewonderen. Van Heijst legt allerlei bijzondere beelden vast: besneeuwde heuvelgebieden, een heldere sterrenhemel, het poollicht en luchtfoto’s van wereldsteden zoals New York en Hong Kong. Inmiddels wordt het Instagram-account van Van Heijst door meer dan 39 duizend mensen gevolgd.

Fotoboek

Deze populariteit op sociale media leidde tot meer. Uitgeverijen wilde met de piloot/ fotograaf samenwerken en dat zorgde ervoor dat Van Heijst in 2016 zijn eerste fotoboek Cargopilot uit mocht brengen. Wij begrijpen wel dat Instagram-volgers en uitgeverijen zo lovend zijn over de Nederlander en hieronder kun je zijn mooiste kiekjes bewonderen.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest