Vandaag is de dag dat één van de grootste sportverslaggevers alweer 70 kaarsjes uit mag blazen. Mart Smeets mag dan al ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd zitten, dat betekent niet dat hij achter de geraniums zit. Het bekendst is hij natuurlijk als verslaggever en presentator van Studio Sport, wat hij van 1973 tot 2012 actief was. Daarnaast had Smeets andere sportgerelateerde programma’s zoals De Avondetappe. Als freelancer voorziet hij tegenwoordig bij Ziggo Sport het basketbal van commentaar, de sport die hij in zijn jonge jaren beoefende.

Mart Smeets-trui

Dat ‘ie kan presenteren weten we, maar heb je weleens op zijn kleding gelet? En dan vooral in de winter tijdens het schaatsen? Dan was hij naast de schaatsbaan van Thialf te zien in een grote, dikke, Noorse trui. Later is deze omgedoopt tot de ‘Mart Smeets-trui’. Toeval of niet, maar vlak na zijn vertrek bij de NOS raakte diezelfde trui in de mode. Uitschieter daarvan is de foute kersttrui.

Misschien zal Smeets het zelf niet zo zien, maar je kunt zeggen dat hij een stijlicoon is. Een ongewild stijlicoon. Mogen wij dat zeggen? Ja, dat mogen wij zeggen! En laten we eerlijk zijn: zo’n trui zit heerlijk en is ook nog eens warm. Iets wat zeker met het komende winterweer van groot belang is.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest