KWELGEEST
“De naam Bugaboo heb ik gevonden in een Engels woordenboek. Ik was op zoek naar de betekenis van buggy. Dat betekent overigens klein karretje. Ik zocht verder van buggy naar bugga en toen kwam ik terecht bij Bugaboo. Dat betekent in het Nederlands spookje, boeman of kwelgeest. Dat vond ik zo geestig. Ik dacht meteen: wij zijn de kwelgeest voor de concurrent. Dat werd toen de naam van het bedrijf.”

MILITAIRE DIENST
“Toen ik stopte met mijn studie bestuurskunde moest ik in militaire dienst. Dat weigerde ik. Als alternatieve dienst moest ik in een sociale instelling werken. Dat deed ik bij het culturele centrum CREA in Amsterdam. Alle docenten die daar werkten, kwamen van een kunstacademie. Zij hadden al snel door dat ik handig was, want als er iets gebouwd moest worden, knalde ik het in no-time in elkaar. Door hen kwam ik erachter dat er ook ontwerpersopleidingen bestaan. Zo kwam ik bij de Design Academy in Eindhoven terecht.”

TEGENZIN
“Ik kom uit een gezin waar je economie of medicijnen gaat studeren. Het was nog nooit in me opgekomen om een creatieve opleiding te volgen.

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest