Gratis naar Nieuw-Zeeland, las je dat nou echt goed? Jazeker, een reis naar bijna het einde van wereld waar je niks voor hoeft neer te leggen behoort nu tot de mogelijkheden. Nieuw-Zeeland zal waarschijnlijk het land zijn waar je het langst voor in het vliegtuig moet zitten en dan is het wel lekker als je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Hartstikke mooi dat dit dan wordt gerealiseerd, maar er is wel een kleine twist.

De reden dat Nieuw-Zeeland hiervoor open staat is vanwege een samenwerking tussen de landelijke overheid en de technologische sector. Om ervoor te zorgen dat de allergrootste talenten op het gebied van software, hardware en andere soorten technologie naar de andere kant van de wereld reizen, wordt de reis daarom volledig vergoed. Je hebt ook de garantie om er voor minimaal vier dagen te blijven. Om er te blijven moet je namelijk (na een lange voorafgaande procedure in je eigen land) van 8 tot en met 11 mei sollicitaties, besprekingen, veranderingen en kennismakingsgesprekken doorlopen.

Dit doe je allemaal voor het LookSee Wellingtonprogramma. Zij zorgen ervoor dat meer mensen op het gebied van softwareontwikkelaars, productmanagers, analisten en creatief talent naar hen toe komen. Op hun eigen website zeggen ze het volgende: ‘op het einde van de week zal je kennis hebben gemaakt met jobs waarvan je het bestaan niet kon vermoeden, op een plek met een levensstijl die je niet voor mogelijk hield.’ Je zou voor deze aanbieding bijna spontaan een technologische studie kiezen!

Eerder kwamen de Maagdeneilanden met een soortgelijke actie. Om toeristen op de hoogte te brengen van hun verleden boden ze een vergoeding van 300 euro aan om meer mensen naar het land toe te laten gaan. Ook bood RTL een tijdje geleden aan mensen aan om gratis door Aziƫ te backpacken en alles vast te leggen voor een nieuw programma.

Bron: LookSee Wellington

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest