Langzaam maar zeker komt het einde van het presidentschap van Barack Obama in zicht. Afgelopen nacht hield hij zijn laatste speech als machtigste man ter wereld. Een toespraak waarin hij benadrukte wat hij in acht jaar voor elkaar heeft gebokst (Obamacare, in alle staten het homohuwelijk, het elimineren van Osama Bin Laden, etc.) en iedereen bedankt – vooral zijn familie – voor de grote steun die hij al die jaren heeft gekregen.

Nu is het tijd om het stokje door te geven aan de republikein Donald J. Trump. Een man van wie je gerust kunt zeggen dat hij voor veel controverse zorgt en bekend Amerika tegen zich in het harnas jaagt. Hoe hij invulling zal geven aan het presidentschap zal de komende vier (of acht) jaar blijken, maar één ding is zeker: zo populair als Obama wordt hij nooit.

Een paar edities geleden was in JFK te lezen wat we allemaal moeten missen nu de regeerperiode van Barack Obama erop zit. Daarin ging Amerika-kenner Sofie van den Enk dieper in op zijn presidentschap. Wij houden ons nu bezig met de manier waarop hij zich in de media manifesteerde. Stijlvol, grappig en charismatisch zijn termen die dan automatisch naar boven komen. En de onderstaande fragmenten zullen dat alleen maar bevestigen.

Hij rent samen met Joe Biden een ‘rondje Witte Huis’

Obama ontvangt de ‘Kid President’

‘Obama out’ *drop mic*

De dingen die iedereen doet maar niemand hardop zegt

Obama zingt Amazing Grace

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest