Exact vijf jaar geleden stond actrice Eva van dE WijdEvEn ook in JFK. Ze is minstens zo sexy als toen, maar een bak levenservaring rijker. ‘Aan de ene kant ben ik nog precies dezelfde persoon, aan de andere kant ben ik veel wijzer en zelfverzekerder. En ouder en dikker, haha.’

Tekst Fleur Baxmeier, fotografie Alek, styling Jesse Donker, visagie Severine van Donkelaar, retouche Marie, assistent fotografie Hyung Balkema

Ze is net klaar met de opnames van de film Hartenstrijd, een romcom in de lijn van kassucces Hartenstraat. Hoewel een commerciële romcom niet het eerste is wat je bij actrice Eva van de Wijdeven (31) zou verwachten, vindt ze het ‘een film die bij haar past’. “Ik speel kleuterjuf Fleurtje, een vrouw die knows how to play the game op liefdesgebied,” vertelt ze nadat ze haar grote Monki-jas over een stoel in het Amsterdamse restaurant The Pool heeft gehangen. “Fleurtje weet precies hoe het allemaal in elkaar steekt en mannen zijn een beetje bang voor haar. Dat gegeven spreekt me aan.”

Zijn mannen ook een beetje bang voor jou, denk je? “Hangt ervan af over welke man je het hebt. Het komt denk ik wel eens voor dat ik intimiderend overkom, maar dat doe ik niet expres…

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest