Elke man heeft zijn eigen plekje nodig waar hij even helemaal tot rust kan komen, een ruimte waar hij al zijn zorgen en verantwoordelijkheden even kan negeren. Terwijl sommige mannen zo’n moment al beleven wanneer ze met een verlossende zucht hun blaas kunnen legen tegen een onschuldige boom buiten in het park, kiest een groeiend aantal mannen er toch voor om hun eigen ruimte of kamer in te richten, zonder al te veel of helemaal geen inbreng van hun huisgenoot of partner. Deze ruimte staat ook wel bekend als de mancave, de ontsnappings- en ontspanningsplek van de moderne man.

Het klopt dat je voor een mancave wel een vrije ruimte en misschien ook wat extra centjes moet hebben, maar het is een leuk project waar je later zeker wat aan hebt. Als jij er ook aan wil beginnen of nog wat tips nodig hebt om jouw mancave net even wat stijlvoller te maken, raden wij je aan naar beneden te scrollen.

1. Negeer je vrouw.
Onze gok is dat jouw partner waarschijnlijk al verantwoordelijk is voor de inrichting van het overgrote deel van het huis. Zo niet, negeer je haar alsnog. Het idee achter de mancave is dat het voor de man is. Jij bepaalt wat erin komt te staan en hoe het eruit gaat zien. Als je heel extreem bent kun je zelfs een poging doen om haar de toegang te weigeren. Niet zo chique natuurlijk, dus op eigen risico!

2. De grootste televisie in het huis hangt waar?
Als het een beeldscherm is dat ook nog eens groot is hoort het zonder uitzondering in jouw kamertje geparkeerd te staan.

3. De drankcollectie.
Ook alcohol hoort zonder twijfel aanwezig in jouw mancave. Een biertap werkt ook, maar als je van wat chiquere dranken houd of gewoon wil opscheppen kun je altijd nog uitbreiden naar wijn, whiskey of iets anders. Hint voor de mannen met een zeer grote bankrekening en veel te veel ruimte: je eigen wijn- en/of whiskeykelder.

4. Je moet je er ook kunnen amuseren.
Terwijl je muur er misschien heel interessant uitziet, kan het al snel gaan vervelen als je niks anders hebt om naar te staren. Zorg dat er wat entertainment in je kamer staat, ook voor mogelijke visite. Wat jij onder entertainment verstaat hangt natuurlijk helemaal van jezelf af, maar om een aantal voorbeelden te noemen: een spelcomputer, televisie, boeken of een tafelvoetbalspel, noem het maar op.

5. Een plastic klapstoeltje is niet genoeg.
Oké, als je heel erg op je budget moet letten is een klapstoeltje misschien nog te verantwoorden. Maar elke man heeft zijn troon nodig, daarom heeft de perfecte mancave natuurlijk de meest relaxte (en stoere) banken en stoelen die er zijn.

perfecte-mancave-02

6. Ook de koelkast hoort erbij.
Drank hebben we al, maar we hebben ook iets nodig om onze bier koud te houden. En natuurlijk kan je koelkast volgepropt worden met verschillende etenswaren.

7. Maak het zo makkelijk mogelijk voor jezelf.
Luiheid wordt terecht niet als een hele goede eigenschap ervaren, maar het hele idee achter een mancave is juist dat je even niks hoeft te doen en gewoon kunt relaxen. Het is één van de weinige situaties waarin het helemaal okay is om lui te zijn. Daarom moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Heb je honger of dorst? Zorg ervoor dat alles binnen handbereik ligt.

8. Installeer een beamer.
Is een televisie toch een beetje te mainstream voor je? Plak dan een beamer tegen het plafond. Je hebt er misschien wel een lege, strakke, witte muur voor nodig, maar in ruil daarvoor krijg je toch een beetje een bioscoopervaring in je eigen huis.

9. Maak het persoonlijk.
Elke man heeft wel een hobby of een bepaald item dat hij heel erg cool vindt. Als je bijvoorbeeld een groot fan bent van Star Wars is dit je kans om de hele kamer vol te hangen met Star Wars-posters, of misschien heb je altijd al zo’n ouderwetse fruitautomaat gewild. Dit is je kans! Denk wel even goed na over wat jij precies in je kamer wilt, het moet niet snel vervelen en het bepaalt toch het imago van je mancave.

10. Jouw eigen boekenkast.
Ook een boekenkast(je) hoort erbij, al is het alleen maar om er wat slimmer uit te zien. De boeken in een boekenkast zeggen namelijk een heleboel over de interesses en ook de persoonlijkheid van de eigenaar. Oh ja, je hebt natuurlijk ook wat om te lezen.

perfecte-mancave-03

11. Retro is goed.
Zoals we hierboven al schreven staan de grootste beeldschermen in het huis zonder twijfel in jouw cave geparkeerd, maar om het af te maken en het nog stijlvoller te maken, moet je ook iets in je cave hebben staan dat echt als retro kan worden beschouwd. Je moet nu niet gelijk iets gaan kopen alleen maar omdat er “retro” in de productbeschrijving staat, het product moet wel iets toevoegen. Bijvoorbeeld een pinballmachine of – als je van foute dingen houdt – misschien een lavalamp.

12. Regels.
De meeste mannen houden niet zo van regels, maar dit is jouw kamer. Jouw plek om even tot rust te komen en te relaxen. Het is belangrijk dat dit zo blijft en om te voorkomen dat jouw mancave in anarchie vervalt dankzij misschien iets te nieuwsgierige partners of te grijpgrage en wilde gasten is het verstandig om toch even wat simpele regels in te voeren. Je kunt bijvoorbeeld een ‘no-touch zone’ invoeren met spullen die niet zonder toestemming mogen worden aangeraakt. Of als je er echt genoeg van hebt dat je kinderen steeds weer alles kapotmaken kun je ook mensen de toegang ontzeggen (of een poging doen tot). Je mag het zelf bepalen, als je wil kun je zelfs een dresscode invoeren.

Voor de meeste voorbeelden die we hier geven heb je aardig wat centjes en ruimte nodig, maar met een beetje creativiteit kan elke man de perfecte mancave bouwen voor ieder budget.

(Foto’s via Home Stratosphere)

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest