Wat hebben cocaïne, volwassen worden en het Eurovisiesongfestival met elkaar te maken? Helemaal niks, maar deze en andere steekwoorden leggen we The Kik-frontman Dave von Raven voor in onze onconventionele rubriek: De Wereld Volgens.

Tekst: Jeroen Jansen, fotografie: Rik Romkes

ALBUMS
“Ik ben een man van singles, thuis draai ik niks anders. Maar The Kik is meer een albumband, al vanaf het eerste moment. Onze muziek komt op een album beter tot haar recht, een album kan tekstueel een geheel vormen. Onze nieuwe plaat, Stad en Land, gaat over volwassen worden. Maar ik wil verder niet intellectueel over die teksten lullen, uiteindelijk is een album een verzameling liedjes. Ik heb in het begin van het schrijfproces ook niet altijd een idee waar het over gaat.”

KINDEREN
“Dat volwassen worden is bij mij op vrij late leeftijd aan de hand. Ik ben 35. Het gaat ook niet zonder slag of stoot. Ik zie dat er dingen om mij heen aan het veranderen zijn. Mensen krijgen kinderen. Ik heb geen kinderen en ik moet ze nu ook niet per se meteen. Wat dat betreft zie ik wel wat beren op de weg. Ik heb het druk, mijn vriendin heeft een drukke baan. Als zij thuiskomt, ga ik net weg. Als je dan ook nog een kind in de rondte hebt lopen, dan groeit het op voor galg en rad. Oké, er zijn heus manieren waarop een kindje zou kunnen, maar die moet ik nog ontdekken.”

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest