Goed nieuws voor schaatsliefhebbers en sneeuwaanbidders. Als we de weergoden van Weerplaza mogen geloven wordt het vanaf deze week nog serieus winter. Afgelopen zaterdag kregen we een voorproefje in de vorm van sneeuwval en gladheid, maar geloof ons, dat was nog niks.

Donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen we rekenen op winterse neerslag en dat betekent in het oosten en zuiden van het land vooral sneeuw. Vanaf volgende week laat de ijskaart namelijk serieuze centimeters zien. En dat betekent weer dat we eind volgende week in bepaalde gebieden de ijzers kunnen onderbinden.

Min tien!

De maximale temperaturen liggen rond het vriespunt, in de nachten kun je rekenen op lichte vorst. Ligt er sneeuw dan kun je je lol op, daar kan het namelijk tot tien graden onder nul vriezen en dat betekent dat het ijs alle kans krijgt om aan te groeien.

Raymond Klaassen, weerman bij Weerplaza, zegt tegen AD dat de kans op ijsdagen zo’n veertig tot vijftig procent is. “We krijgen serieuze kou, en het wordt dan ook serieus winter.”

(Bron: AD)

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest