Vanavond zendt de NOS een anderhalf uur durende special uit over nepnieuws. Wat is het, wat zijn de risico’s en hoe moeten we ermee omgaan zijn de vragen die aan bod komen. Het programma wordt geleid door Rob Trip en Amber Brantsen. Over die laatste willen we het even hebben.

Amber Brantsen

Amber Brantsen (spreek uit: Ember Brantsen) begon als nieuwslezer voor de radio, maar maakte in augustus 2017 de overstap naar tv waar ze de dagbulletins van het NOS Journaal voor haar rekening neemt. Per 31 januari mag de 28-jarige journaliste ook het journaal van 18:00, het late journaal en het nieuwsblok binnen Nieuwsuur op zich nemen. De vraag is wat ons betreft niet óf maar wánneer ze aan de slag kan bij het best bekeken journaal van de dag, dat van 20:00 uiteraard.

Factcheckers

Zoals gezegd presenteert ze vanavond samen met Nieuwsuur-collega Rob Trip een uitgebreide special over nepnieuws. Samen met hoofdredacteuren van kranten en andere nieuwsmedia, diverse politici, factcheckers en NOS-correspondenten in Moskou, Washington, Berlijn en Brussel zoeken Trip en Brantsen naar het antwoord op eerder genoemde vragen. Overigens lees je in de nieuwe JFK – die ene met Tatjana op de cover – precies hoe je fake news herkent als een pro.

Talent

Mocht je de nieuwe JFK al in huis hebben en dus alles al weten over nepnieuws, dan willen we je bij deze toch nog een goede reden geven om naar Nieuws of Nonsens te kijken: Amber Brantsen. We kunnen het niet helpen, we vinden de getalenteerde nieuwslezer een prachtige verschijning.

Vakantiehoofd. #zon #zee #strand #eten #slapen #zen #lekkernaturel #groetjes

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen (@amberbrantsen) op

I'm back! 📻🎙️❤️ #oudeliefderoestniet #maartochevenspannend #radiogaga #NOS

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen (@amberbrantsen) op

(Beeld: Instagram)

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest