Wat hebben Tinder, Donald Trump en etnische profilering met elkaar te maken? Helemaal niks, maar deze en andere steekwoorden leggen we acteur Achmed Akkabi voor in onze onconventionele rubriek: De Wereld Volgens.

Tekst Jeroen Jansen, fotografie Rik Romkes

Bingewatchen
“Ik heb abonnementen op Netflix, HBO en Videoland, naar de gewone tv kijk ik niet meer. Ik heb een voorkeur voor series, omdat die verhaallijnen langer zijn, het is fijn als zo’n verhaal gewoon doorgaat en niet na anderhalf uur stopt. Het liefst kijk ik alleen, omdat ik dan op meer dingen let dan alleen de serie of film. Het verhaal, het acteerwerk, hoe het gefilmd is, allemaal at the same time. Als er op dat moment nog iemand naast je zit, moet je die ook nog vermaken.”

Nederlandse films
“Het niveau kan beter en dat is vooral een budgettair ding. In Nederland liggen de budgetten laag. Ik denk dat er minder films gemaakt zouden moeten worden, zodat het budget per film omhoog kan. Dan kunnen scenaristen langer de tijd nemen om iets goeds te schrijven, kunnen regisseurs mooiere shots maken. We zouden meer voor kwaliteit moeten gaan, minder voor kwantiteit. Daardoor heb ik waarschijnlijk minder werk, maar in the long run is het alleen maar beter voor de filmindustrie.”

Broodacteur
“Op werkgebied kies ik graag bewust, al kan dat niet alt d want ik moet natuurlijk ook eten. Ik heb het geluk dat ik wat series doe die ervoor zorgen dat ik een oké jaar heb en daardoor hoef ik niet iedere film te doen. Daarom heb je me de afgelopen jaren bijna niet in films gezien. Ik zit in Soof 2, die heb ik gedaan omdat ik de cast geweldig vond, de regisseuse leuk was en het verhaal lekker groot is. Ik vond het tijd om weer eens in een familie film te spelen.”

achmed-akkabi-jfk-02

‘Ik ben nooit staande gehouden, terwijl ik een mooie Mercedes-Benz reed’

Smartphoneverslaving
“Het is irritant als mensen de hele tijd op hun smartphone zitten. Ik begrijp het volkomen als je druk bent, in dat geval zit ik zelf ook de hele dag op dat ding business te praten, maar de hele tijd verversen om te checken hoeveel likes je op je Instagram-post hebt? Nee. Ik merk dat ik het steeds fijner vind om met mensen te hangen die hun telefoon er niet de hele tijd bij pakken. Als ik met mijn vrienden uit eten ga, komen de telefoons pas tevoorschijn bij de koffie. We hebben genoeg te bespreken zonder die telefoon.”

Sexting
“Samen met Thijs Römer en Loek Peters had ik een grap onderling: we stuurden elkaar via Twitter naaktfoto’s waarop eigenlijk niets te zien was. Binnen no-time werd dat opgepikt en verschenen er zelfs nieuwsberichten over. Dat zet je wel aan het denken. Blijkbaar is een grapje tussen een paar mensen al een aanleiding, terwijl ik dan denk: who gives a fuck, er gebeuren wel ergere dingen in de wereld. Ik denk niet dat ik het nog eens zou doen, hoewel, je zag die meterslange penis van mij nergens in beeld.”

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest