Vorige week baarde het 27-jarige model Ashley Graham opzien door de catwalk van New York Fashion Week te bestieren in haar eigen lingerielijn. Niks nieuws onder de horizon, toch? Ware het niet dat Ashley plus size model is. En laat een maatje meer in lingerie nou net niet het meest gangbare zijn op de runway van NYFW.

Het is niet de eerste keer dat het model, zelf een size 16, een lans breekt voor vrouwen met een maatje meer. Zo was ze het eerste plus size model dat in Sports Illustrated stond. “Vergelijk jezelf nooit met een ander. Er is geen goede of foute maat. Iedereen is anders gebouwd en dat is juist prachtig. Omarm je verschillen!” stelt Graham tegen US Today.

ahsley-graham-new-york-fashion-weekl-lingerie-1

Eigenlijk is het maar raar dat er überhaupt zoiets als ‘plus size’ bestaat. Want waarom is het type lichaam dat juist het meest gangbaar is, de outcast van de mode-industrie die een eigen labeltje verdient? Om deze woorden kracht bij te zetten zochten we acht zogenaamde plus size modellen op die stuk voor stuk prachtig zijn.

Wat heeft jullie voorkeur? Size zero of onderstaand?

Ashley Graham
Ashley-Graham-plus-size

Robyn Lawley
Robyn-lawley-plus-size

Denise Bidot
denise-bidot-plus-size

Fluvia Lacerda
fluvia-lacerda-plus-size

Jada Sezer
jada-sezer-plus-size

Jennie Runk
jennie-runk-plus-size-1

Tara Lynn
tara-lynn-plus-size

Clementine Desseaux
clementine-desseaux-plus-size

Share with your friends


Submit
Share on Pinterest