Wie denkt dat koffie slechts een handig hulpmiddel is om de dag goed te beginnen, onderschat de kracht van het bakkie troost bijzonder erg. Voor veel mensen zou de wereld er zonder koffie totaal anders uitzien en laten we eerlijk zijn: ze hebben een punt. De hipsters onder ons zouden het zonder koffiecafés moeten doen en speciale trends voor dit goedje zouden van tafel geveegd worden. Bij de Starbucks in Seattle maken ze het qua trends wel erg bont. Zij combineren het beste van de koffie- en whiskywereld om tot een nieuw drankje te komen.

De vestiging in Seattle komt met twee varianten. Een koud brouwsel, gezoet met vanille-siroop (Barrel-aged cold brew, in het midden van de omslagfoto) en een warme ‘con creme’ drank die is afgewerkt met cascara suiker en schuim (Barrel-aged Con Crema, links op de omslagfoto).
Allebei gemaakt van koffiebonen die gerijpt zijn in whiskyvaten. In het persbericht staat dat de koffiebonen ‘handmatig met enige regelmaat zijn gedraaid om er zeker van te zijn dat het in aanraking komt met het eiken vat over een periode van enkele weken. Het is een lang proces wat zorgt dat de alcohol verbrandt, maar de smaak van de indentiteit van de whisky behoudt.’

Duane Thompson van Starbucks meldt verder dat er vooral veel geduld voor dit proces nodig is. ‘Er zit veel tijd, zorg en geduld in. Zo verzekeren we dat we een onderscheidende ervaring meegeven die het speciale gevoel van de koffie meegeeft, maar ook de unieke smaak van het eiken vat bevat.’

De whisky-koffie (zoals we het voor het gemak noemen) is voor een beperkte periode te koop. De actie is een paar dagen geleden begonnen, maar de einddatum is niet bekend gemaakt.

Starbucks-Koffie-Whisky

 

Starbucks is niet het eerste bedrijf wat het beste van koffie en whisky bij elkaar probeert te brengen. Eerder zagen we al hoe Jack Daniel’s een speciaal soort whisky op de markt bracht die je als koffie ’s ochtends kon drinken.

Bron: Starbucks

Share with your friends










Submit
Share on Pinterest