Wie deze zomer langs de terrasjes loopt zal het ongetwijfeld opvallen: de tafeltjes worden gedomineerd door gin of gin-tonic. Het wordt gezien als hét drankje van 2017. Een van de ginmerken die dit jaar de trend zal zetten is gin-merk Isle of Harris. Of moeten we zeggen whiskymerk? Deze Schotse distilleerder maakte kort geleden zijn intrede in Nederland en brengt een bijzondere geschiedenis met zich mee. Van oorsprong is dit merk namelijk gespecialiseerd op het maken van whisky, maar die ligt as we speak nog te rijpen totdat het perfect is om te serveren. In de tussentijd verzorgen ze met hun gin en gin-tonic een kwaliteit die ongekend is. In de korte tijd dat ze dit produceren slepen ze namelijk de ene na de andere prijs binnen. Gerespecteerde namen uit de gin-industrie moeten het afleggen tegen de Isle of Harris gin.

Waanzinnig knap, zeker als ‘tussenstop’ totdat hun whisky op de markt komt, maar wat zijn hun specialiteiten? En ook niet onbelangrijk: hoe maak je die? Wij mogen hier twee recepten onder elkaar zetten en ervoor zorgen dat jij op het gebied van drank en gin helemaal klaar bent voor de zomer van 2017!

The Harris Serve

Grote hoeveelheid / 75ml Isle of Harris Gin
Drie à vier druppels van Sugar Kelp Aromatic Water
IJs
Ongewaste citroen

Koel een Martini-glas door het te vullen met ijs en leg het vervolgens opzij.
Voeg Isle of Harris Gin toe aan een mengglas of een shaker gevuld met grote blokken ijs.
Roer voor twee à drie minuten met een bar lepel.
Haal het ijs uit het Martini-glas en voeg drie à vier druppels Sugar Kelp Aromatic Water in een wervelend glas om het te bedekken.
Schenk de gekoelde, en inmiddels licht verdunde, gin in het glas en vul het tot de rand.
‘Spritz’ de bovenkant van het drankje met een citroendraai, sleep de schilkant om de rand en laat het uiteindelijk in het glas vallen.

 

The Harris Martini

50ml Isle of Harris Gin
Drie à vier druppels van Sugar Kelp Aromatic Water
Walter Gregor’s Scottish Tonic met Kinine
IJs
Rode of roze grapefruit

Isle of Harris houdt ervan om hun favoriete gin te ‘bouwen’, om ongehinderd te genieten van de gladheid van de Isle of Harris Gin, voordat er toevoegingen komen. Gooi een goede hoeveelheid in een breed omrande glas en drink met kleine hoeveelheden. Als je de maritieme elementen van de sterkedrank wilt verhogen, moet je een paar druppels van de Sugar Kelp Aromatic Water voor de smaak toevoegen. Voeg dan grote blokken ijs toe om verdunning te voorkomen en proef het nog een keer. Als je denkt dat tonic nodig is, doe je daar wat van bij, maar probeer niet de gin-smaken te verdoezelen. Ga ten slotte langs het glas met een puntje van rode of roze grapefruit met genoeg fruitvlees en voeg een schijfje toe voor je uiteindelijke drankje.

Share with your friends










Submit
Share on Pinterest