Pasen staat weer voor de deur! Zondag 16 april is het Eerste Paasdag en hoe kun je dat beter vieren dat met een overheerlijke paasbrunch. ’s Middags uitpakken met een uitgebreid buffet en de familie laten genieten van de heerlijkheden die op tafel. Voor veel mensen is het iedere keer (begrijpelijkerwijs) lastig om opnieuw iets nieuws en verfrissends op tafel te zetten. Om jou op weg te helpen, heeft JFK samen met Oil & Vinegar drie gerechten samengesteld, inclusief bereidingswijze, waarmee jij perfect voor de dag komt.

Caesar Brunchbrood

Brunchbrood-Oil-Vinegar

De beroemde Caesarsalade is uit nood geboren. De Italiaanse chef-kok Caesar Cardini had niet genoeg in huis voor al zijn gasten en voegde wat hij had bij elkaar in een salade. Het werd een wereldhit! Hier serveer je hem met knapperige bladerdeegbroodjes met spek.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten voor 6 personen:
1 Pakje croissantdeeg
2 Stuks kipfilet
6 Plakken pancetta
3 Eetlepels smokey herb & Spice Mix
6 Eetlepels geraspte parmezaanse kaas
3 Eieren
12 Stuks Pomodoro della mamma
1 Stuk Romeinse sla
Caesar dressing

Bereiding:
Rol het croissantdeeg uit, snij in 6 driehoeken en leg deze op bakpapier.
Snij de kipfilet in stukken van 2 cm dik en marineer met de Smokey herb & spice mix.
Beleg elke plak deeg met een plak spek en een stuk kip. Rol het deeg op als een croissant. Bak 15 minuten in een oven op 150 graden.
Kook in de tussentijd de eieren (zacht) en schil ze. Snij de sla, doe in een mengkom en vermeng met de Caesar dressing.
Haal de 6 brunchbroodjes uit de oven en leg in stervorm op een plank, doe in het midden van de broodjes de salade, de parmezaanse kaas, de gesneden eieren en de zongedroogde tomaatjes.

 

Frittata Della Mamma

Frittata-della-mamma-Oil-Vinegar

Een frittata is een Italiaanse omelet uit de oven. En van deze omelet zou Popeye heel blij worden, want hij zit boordevol spinazie. Niet uit een blikje, maar vers natuurlijk! Verder met olijven, knoflook, mosterd en crème fraiche.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten voor zes personen:
1 Fles salsa della mamma
12 Olijven
6 Zongedroogde tomaten
3 Eetlepels bruschetta con olive
6 Eieren
150 Gram verse Spinazie
Bak- en braadolie
Peper zeezout
2 Eetlepels moutarde de meaux
4 Eetlepels gesneden bieslook

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en snijd de olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukken.
Verwarm de Salsa della mamma samen met de bruschetta con olive, de olijven en de tomaten. Giet de saus in een ovenschaal of pan die geschikt is voor de oven.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en stoof de spinazie hierin gaar, breng de spinazie op smaak met wat peper en zout. Verdeel de spinazie in de ovenschaal, breek de eieren en doe deze ook in de ovenschaal. Maal wat verse peper over de eieren en bestrooi met een beetje zeezout.
Bak 15 minuten op 160 graden in de oven, of tot de eieren voldoende gestold zijn.
Als het gerecht uit de oven komt de mosterd over de eieren smeren en bestrooien met gesnipperde bieslook.

 

Piadine met bruschetta di asparagi, gerookte zalm en asperges 

Piadine-zalm-asperge-Oil-Vinegar

Piadine zijn de Italiaanse versie van tortilla’s: in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië eenmaal heeft geproefd, is voor altijd verkocht. Ze worden warm gegeten en je kunt ze beleggen met alles wat je hartje begeert, zoals deze met bruschetta di aspargi, gerookte zalm en asperges.

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale bereidingstijd: 55 minuten

Ingredienten voor 6 personen:

Voor het deeg:
400 Gram bloem voor verse pasta
160 Mililiter water
60 Milliliter puglia olijfolie
1 Theelepel zeezout
1 Theelepel bakpoeder

 

Voor de piadine:
6 Plakken gerookte zalm
6 Eetlepels bruschetta di asparagi
6 Groene asperges
6 Eetlepels ricotta
Bonsecco olijfolie
Rucola
Zout en peper

Bereiding:

Doe voor de piadine bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een mengkom, meng tot een egale massa en maak er een bol van. Laat deze afgedekt op een warme plek 10 minuten rijzen.
Het deeg opdelen in bollen van 80 gram en afgedekt weer op een warme plek zetten, dit keer voor een half uur.
Rol de bollen uit tot dunne plakken en bak ze in een droge koekenpan totdat ze gaar zijn.
Schil de asperges en snij in dunne plakken, kook ongeveer 1 minuut in water met zout.
Smeer de Bruschetta di asparagi op een piadina en leg de zalm en de asperges erop.
Maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.

 

Over Oil & Vinegar

Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu 116 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en ambacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten.

Share with your friends










Submit
Share on Pinterest