Het is iets dat je sinds je pubertijd al drinkt: bier. Misschien was je eerste glas met je vader, of met vrienden. Maar sinds die tijd is de kans groot dat het je leven nooit meer heeft verlaten en altijd een mooie plek in je hart heeft. Heeft het pils niet rijkelijk gevloeid tijdens je studententijd, dan zal je er ongetwijfeld eentje op vrijdagmiddag open maken, als de werkweek weer voorbij is.

Met de jaren die strekken neemt de interesse voor speciaalbier alleen maar toe. Allemaal prachtig en leuk om je als bierconnaisseur te ontplooien, maar er is één probleem: de kennis over het optimaal genieten van bier blijft vaak achter. Daar moet verandering in komen! Daarom heeft Leffe een glas ontworpen, zodat jij de smaak van die gele rakker nóg beter tot je kunt nemen.

Tips voor een goed bierglas

Hoewel het glas van het biermerk goed te zien is, willen we alsnog de belangrijkste criteria voor een goed bierglas met je doornemen. Allereerst moet er sprake zijn van een goede gravering onderin het glas. Dat zorgt ervoor dat de bubbels omhoog komen en een mooie schuimkraag behouden blijft. Verder is een kleine bolling in het glas van groot belang. Het zorgt ervoor dat het schuim bij elkaar blijft en minder snel weggaat. Last but not least is het handig als er een klein reliëf in het glas zit. Daarmee kun je jouw hand makkelijk kwijt en door het glas zelf niet aan te raken tast je de temperatuur van het bier minder snel aan.

Milton Verseput

Iemand die hier als geen ander verstand van heeft is sommelier Milton Verseput. Hij heeft de kneepjes van het vak geleerd in sterrenrestaurant De Bokkedoorns en is in 2014 gekozen als talentvolste sommelier van Nederland. Daarom heeft Leffe hem ingeschakeld om met een uitleg en wat visuele ondersteuning alle bierkenners in spe wat kennis bij te brengen. Dat is hieronder te zien.

 

Share with your friends










Submit
Share on Pinterest